Koronatoimenpiteet Sirkus Soihdun harjoituksissa

27.8.2020

  • Kädet pestään aina harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa ja tarvittaessa myös niiden aikana. Käsien-pesupisteet ovat alakerran wc-ssä ja pukuhuoneen perällä. Harjoittelusalissa yläkerrassa ei ole käsienpesu-mahdollisuutta. Saliin tultaessa käytetään käsidesiä. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta kyynertaipeeseen, hihaan tai paperiliinaan. Jos olet niistänyt nenän tai yskinyt/aivastanut paperiliinaan, laita se ensi tilassa roskakoriin ja pese tai desinfioi kädet. Kädet puhdistetaan välittömästi, jos olet yskinyt/aivastanut käsiin.

  • Ryhmiin tullessa noudatetaan aikatauluja. Vältetään ylimääräistä oleilua pukutiloissa ennen harjoitusten alkamista ja sen jälkeen. Tule siis ajoissa paikalle, mutta aikaisintaan 10min ennen ryhmän alkua. Harjoitus-saliin johtavassa porraskäytävässä ei oleskella ollenkaan. Ohjaaja hakee ryhmäläiset saliin pukuhuoneilta treenien alkaessa. Harjoitukset voidaan lopettaa ryhmästä riippuen 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa, jotta käsienpesu, välineiden puhdistus ja salista poistuminen ehditään tekemään ennen seuraavan ryhmän aloitusta. Huoltajat tai muut ylimääräiset henkilöt eivät saa tulla yläkerran harjoitustiloihin. Pukuhuoneella tapahtuvassa vaatteiden vaihdossa ja käsien pesussa voi huoltaja käydä auttamassa ryhmään tulevaa harrastajaa, mutta muuten pyritään, että tiloissa olisi mahdollisimman vähän ylimääräisiä henkilöitä.

  • Harjoituksiin ei saa tulla, jos on sairaana tai on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Harrastajalla täytyy olla vähintään kaksi oireetonta päivää ennen harjoituksiin palaamista. Vaikka harrastaja olisi oireeton, mutta hänellä tai lähipiirissä on koronatartuntaepäily niin älä osallistu harjoituksiin. Jos olet matkustanut ulkomaille, pidä omaehtoinen kahden viikon karanteeni ennen kuin osallistut harjoituksiin.

  • Jos sirkuslaisella huomataan sairauteen viittaavia oireita harjoituksissa, hänet ohjataan pois harjoitussalista. Alaikäisen kohdalla ohjaaja on heti huoltajaan yhteydessä ja huoltajan on tultava hakemaan lapsi välittömästi harjoituksista.

  • Jokaisella harrastajalla tulee olla oma nimetty juomapullo ja ne on pidettävä erillään toisistaan. Juomapullot pidetään niille osoitetussa paikassa. 

  • Koronatartuntatapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä Sirkus Soihtu antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön. Mikäli sirkusryhmään osallistuneella henkilöllä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Sirkuksen vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Sirkus on yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi. 

  • Harjoitustiloissa tehdään perussiivous säännöllisesti ja puhdistamme tehostetusti sirkusvälineistöä jokaisen ryhmän jälkeen. Pukuhuonetiloissa tapahtuu myös säännöllinen perussiivous, mutta tiloja ei puhdisteta joka ryhmän jälkeen. Sirkuksessa ei pystytä mitenkään välttämään kaikkia harrastajien välisiä kontakteja leikkien ja temppuilun tiimellyksessä, mutta toimimme parhaamme mukaan koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Ennen kaikkea, tehdään tämä yhdessä ja pidetään toisistamme huolta. Jos jokin asia askarruttaa niin kysy lisätietoja ohjaajiltamme.