Ryhmät

Syyskausi 14.8. - 15.12.2023 (vkt 33 - 50)
Kevätkausi 15.1.2024 - 3.5.2024 (vkt 3 - 18) HUOM! Muutokset mahdollisia!


Sirkus Soihdun harjoituskalenteri

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

 Torstai

17.00-18.30

Alkeisjatkot


17.00-17.45 Perheryhmä

17.00-18.30
Parkour

17.00-18.30
Alkeiset18.30-20.00
Jatkot 


18.00-19.00

Kirput

TÄYNNÄ!Koulujen syyys- ja hiihtolomaviikoilla ei ole ohjattua viikkotoimintaa. 

Keskelle viikkoa sattuvat pyhä- ja vapaapäivät (esim. itsenäisyyspäivä) ovat myös sirkuksella vapaapäiviä.

Harrastaminen Soihdussa alkaa perhe-, kirppu- tai alkeisryhmästä. Iän karttuessa ja taitojen kasvaessa harrastajat siirtyvät haastavampien ryhmien harjoituksiin. Katso alla olevista ryhmäkuvauksista ikään ja taitotasoon sopiva ryhmä.

Mikäli, et tiedä mihin ryhmään ilmoittautua niin ota yhteyttä sirkus.soihtu@gmail.com

Perheryhmä    
3 - 4 vuotiaat sekä aikuinen
Perheryhmässä on tavoitteena lapsen ja aikuisen yhdessä tekeminen. Lapset oppivat turvallisen aikuisen kanssa sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista. Lasten liikkumis-, tasapaino ja välineenkäsittelytaidot harjaantuvat ja perheet tutustuvat sirkusvälineistöön.


Kirppuryhmä   
5 - 6 vuotiaat
Kirppuryhmässä harjoitellaan motoristen perustaitojen lisäksi pareittain ja ryhmässä toimimista. Tutustutaan leikkien, pelien ym. harjoitteiden kautta itseilmaisuun, sirkuslajeihin ja sirkuksen välineistöön.


Alkeisryhmä   
1 - 3. luokkalaiset
Alkeisryhmään ilmoittautuvat kaikki 1-2 luokkalaiset ja uudet 3. luokkalaiset harrastajat, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta sirkuksesta. Ryhmässä harjoitellaan leikkien, pelien ym. harjoitteiden kautta motorisia perustaitoja sekä perustaitoja sirkuksen eri lajeista. Asioita opetellaan yksin, pareittain ja ryhmissä.


Alkeisjatkoryhmä 
3 - 6. luokkalaiset
Alkeisjatkoryhmään ilmoittautuvat 4-6. luokkalaiset ja ne 3. luokkalaiset, joilla on vähintään parin vuoden ajalta kokemusta sirkus-, tanssi-, voimistelu, capoeira ym. kehonhallinta- tai akrobaattisista lajeista. Ryhmässä viedään sirkuksen perustaitoja ja lajitaitoja eteenpäin. Pelit ja leikit ovat osa harjoitteluaJatkoryhmä 
6. luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Jatkoryhmään ilmoittautuvat kaikki 7. luokalla olevat ja sitä vanhemmat harrastajat ja ne 6. luokkalaiset, joilla on jo kokemusta sirkus-, tanssi-, voimistelu, capoeira ym. kehonhallinta- tai akrobaattisista lajeista. Jatkoryhmässä hiotaan perustaitoja ja harjoitukset ovat jo haastavia. Ryhmässä pääsee harjoittelemaan valitsemaansa lajia ja kehittämään itseään huipulle asti. Lihaskunto, venyttelyt ja tavoitteellinen treenaaminen ovat kaikki osa harjoittelua. Tästä ryhmästä voi ponnistaa minne vaan.


Parkour-ryhmä
1.luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Parkour-ryhmässä keskitytään kehonhallintaa, lihaskuntoa ja tasapainoa vahvistaviin ja kehittäviin harjoituksiin. Ryhmää ohjaa 15 vuotta Parkouria harrastanut Julian, jonka ohjauksessa sekä nuoremmat että vanhemmat saavat uudenlaisen tavan liikkua. Ryhmä alkaa avoimena kaikille, mutta mikäli ryhmän suosio kasvaa, jaetaan se sitten uusiin ikäryhmiin. 


Esiintyvä ryhmä 
3. luokkalaiset ja sitä vanhemmat
Esiintyvien ryhmään voivat ilmoittautua alkeisjatko-, jatko- ja aikuisryhmäläiset. Esiintyvässä ryhmässä harjoitellaan ilmaisua ja esitysten kehittelyä pelien, leikkien ja erilaisten harjoitteiden kautta. Ryhmään osallistuvilla ei ole esiintymispakkoa. Esiintymiskeikoille osallistuvat voivat harjoitella ryhmässä omia esiintymisnumeroitaan. 


Aikuisryhmä  EI TOIMINNASSA TÄLLÄ HETKELLÄ!
K18
Aikuisryhmään tullaksesi et tarvitse aiempaa harrastustaustaa. Aikuisryhmässä harjoitellaan rennosti ja mukavasti. Tule mukaan ja löydä huumorin avulla liikunnan ilo ja piileviä kykyjä itsestäsi. Aikuisryhmä on niin sanottu höntsäryhmä, jossa kuperkeikan jälkeen saa vetää henkeä viisi minuuttia kun maailma pyörii.


MUUTA: Resurssien sallimissa puitteissa pyrimme järjestämään harrastajille teemaleirejä, joissa on mahdollisesti vierailevia ohjaajia.